Leeuwendans

Ontdek het spektakel van de traditionele Chinese leeuwendans!

Bij de traditionele leeuwendans gaat de leeuw op jacht. De meest voorkomende vorm is het pakken van de sla. De leeuw voert dit uit door middel van traditionele kung fu stappen. De traditionele leeuwendans vorm is passend bij het openen van een restaurant, bruiloft of een zegening voor het Chinees Nieuwjaar.

image

Leeuwendans groep

Bij een groepsdans zijn er twee of meer leeuwen die samen een vorm kunnen uitvoeren en met elkaar kunnen spelen. Dit kan zowel op traditionele als moderne wijze uitgevoerd worden.

Modern en freestyle leeuwendans

Wanneer een freestyle leeuwendans uitgevoerd wordt kunnen er veel sprongen en katachtige bewegingen verwacht worden. De leeuwendans artiesten zijn erop getraind om op basis van live-muziek een vrije vorm met de leeuw uit te kunnen voeren. Hierbij kunnen er dus meer unieke bewegingen verwacht worden die minder tot uiting zouden komen als het op een traditionele manier zou gebeuren.

image
image

Parcours leeuwendans

In China komt het veel voor dat leeuwen gebruik maken van parcours. Dit maakt het optreden spannender. Hoe uitdagender de dans, hoe meer geluk het brengt volgens de Chinese traditie. Onze leeuwendans artiesten maken zoveel mogelijk gebruik van de omgeving. Het is bij een parcours-dans de bedoeling dat de hindernissen in de omgeving overwonnen worden. Deze hindernissen kunnen meegebracht worden door de artiesten zelf of door de opdrachtgever meegegeven worden. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld: tafels, stoelen, ballen en meer.

FAQ